2017. március 22., szerda

Pálmaméz Kanári-szigetek La Gomera pálmaszirup pálma méz 130 ml - Jelenlegi ára: 1 999 Ft


Pálmaméz
130 ml
Kanári-szigetek, La Gomera
Mi az a pálmaméz?
A pálmaméz vagy pálmaszirup egy, a Kanári-szigetekhez tartozó La Gomera szigetén tenyésztett pálmafaj, a Kanári-szigeteki datolyapálma nedvéből nyert édes szirup.
Most akkor méz vagy szirup?
Technikailag szirup, hiszen a fa nedvének besürítésével készül, a köznyelvben azonban mégis méznek nevezik, hiszen bár íze inkább a melaszra mint a virágmézekre hasonlít, állaga és konyhában történő felhasználása miatt mégis inkább a mézekhez áll közelebb.
Hogyan készül?
A páma levélkoronájának tövében egy jellegzetes, tál alakú bevágást készítenek, amiből csövön keresztül kivezetik az ott összegyűlő nedvet. Mivel a kifolyó nedv érzékeny a napfényre, ezért ezt a munkát éjszaka végzik. Reggel visszatérnek és begyűjtik az összegyűlt,  guarapo nevű alapanyagot.  Egy fáról öt hónapon keresztül minden nap 10 liternyi guarapot lehet kinyerni, ezt az időszakot követően viszont a pálmának öt éven keresztül regenerálódnia kell. A guarapot több órán keresztül történő óvatos melegítéssel eredeti térfogatának körülbelül 10%-ára sűrítik be.
Mire használható?
A Kanári-szigeteken számos helyi édesség és jégkrém nélkülözhetetlen összetevője, fermentálva pedig különböző rumoknak kölcsönöz különleges ízt. A melaszhoz hasonló ízhatása tompítja a fűszerek csípősségét és gazdagítja az ételek ízvilágát. A Kanári-szigetektől távol lévő Magyarországon viszont elsősorban pozitív élettani hatásai miatt vásárolják.
Mik a pálmaméz kedvező élettani hatásai?
A pálmaméz természetes, finomítatlan édesítőszer, glikémiás indexe alacsony, mindössze 35, így egy egyre inkább népszerű cukorhelyettesítő, amelyet Magyarországon most kezdenek felfedezni. Nagyon alacsony olvadáspontú, de emellett magas gyulladási hőmérsékletű, így süteményekben részben vagy teljesen kiváltható vele a cukor. Vitamin- és ásványianyag tartalma hozzájárul a szervezet napi szükségleteinek kielégítéséhez. Olyan jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz, hogy ha teljes napi cukorfogyasztásunkat pálmamézzel váltanánk ki, akkor egyedül ez az élelmiszer fedezné az izmok és a csontváz megfelelő működéséhez szükséges káliumbevitel felét. A pálmamézet a Kanári-szigeteken a spanyol hódítás előtt is ismerték, a szigetek őslakói mennyei ajándéknak tartották és számos betegség ellen fogyasztották. La Gomerán, ami a pálmaméz termelésének központja, a mozgásszervi megbetegedések nagyon ritkák.
 
Pálmaméz - a trópusi napsütés koncentrátuma
 
Miért rendelj tőlem?
Mert évek óta értékesítek a Vaterán és több száz pozitív értékeléssel rendelkezem. Eladóként egy vevő sem csalódott még bennem.
Mi a rendelés menete?
A pálmaméznek a Vaterán vagy Teszveszen történő megvásárlását követően hamarosan kapni fogsz egy automatikus emailt, amely tartalmazza a fizetéshez szükséges OTP Bank számlaszám adatait, illetve a fizetendő összeget. A megrendelt terméket a fizetendő összeg számlámon történő jóváírását követően 24 órán belül postára adom. Minden megrendelt termék megkapja a jellegéből adódó védőcsomagolást, illetve hálám jeléül mindig igyekszek valami kedves kis ajándékot is belecsempészni a csomagodba. Ha nem adsz meg más címet, akkor a Vaterán regisztrált címedre történik a postázás.
Egy dolgot ne felejts el!
A termék a Kanári-szigeteken található, ezért a rendelésnél vedd figyelembe, hogy a szállítás a megszokottnál hosszabb ideig fog tartani.
Jó vásárlást, felfedezésekkel teli böngészést
és sok-sok-sok napsütést kívánok!


Jelenlegi ára: 1 999 Ft
Az aukció vége: 2017-04-12 22:20 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése