2020. január 30., csütörtök

Tatárvirág ÖRÖKZÖLD! FEHÉR VIRÁGÖZÖN! 50DB MAG - Jelenlegi ára: 450 Ft

Tatárvirág
(Iberis amara)
Hófehér virágok!
NAGY VIRÁGTÖMEG!
HOSSZÚ VIRÁGZÁSI IDŐ!
Örökzöld, keresztesvirágzatú növény. Sötétzöld levélpárnája fölött hozza tavasszal az apró fehér virágait.
Termesztése:
Humuszban gazdag, meszes, nedves talajt igényel, mely legyen jó vízáteresztő. Napfényes helyre telepítsük. Ültetése tavasszal vagy ősszel történjen. A növény 15-30 cm magasra nő meg. Április-májusban nyílik, ilyenkor fehér virágai beborítják teljesen. Elvirágzás után metsszük vissza. Ez fontos, mert különben "szétesik" a növény, elveszíti kompakt tömött formáját. Magasabb helyre ültetve, szépen benövi a területet. Épp ezért sziklakertben is kiválóan alkalmazható, szinte "lefolyik" a kövekről. Szegélynek, alacsony sövénynek ültetve azonban rendszeresen vágjuk vissza tavasszal. Más sziklakerti növényekkel, mint például az ibolyaszínű pázsitviolával, sárga sziklai ternyével kombinálva nagyon mutatós.
Könnyebben csíráznak, ha 4-6 hétig kb. 5oC-on tartjuk őket. Február végén, március elején kezdhetjük az ültetését. Ha magot vásárolunk, töltsünk meg egy cserepet laza szerkezetű, lehetőleg palántafölddel. Erre szórjuk egyenletesen a magokat, majd nagyon vékonyan hintsük kevés homokkal. Állítsuk a cserepet vízbe, hogy a talaj megszívja magát nedvességgel, majd vegyük ki, és hagyjuk a fölösleget kicsöpögni. Tegyük a cserepet egy zacskóba, és a hűtő zöldséges rekeszébe rakjuk be. Hetente ellenőrizzük. Mikor megjelennek a sziklevelek, vegyük ki, és helyezzük a lakás egy hűvös, de nagyon világos helyére. A párásításra szolgáló üveglapot vagy műanyag zacskót távolítsuk el. Kiültetéskor csípjük vissza a hajtáscsúcsot, így elágazásra serkentjük.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2020-02-19 22:58 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése