2020. július 27., hétfő

Dísznapraforgó ŐSZI SZÍNKEVERÉK! 20 DB MAG - Jelenlegi ára: 700 Ft

Dísznapraforgó
(Helianthus annuus)
GAZDAG VIRÁGZÁS!
ALACSONY GONDOZÁSI IGÉNY!
KÜLÖNLEGES SZÍN!
Felfelé törő, erős szárai fajtától függően 50-150cm magasak. Levelei egyszerűek, szív alakúak, a szárral együtt érdes-szőrösek. Virágai fészekvirágzatba tömörülnek,  a klasszikus fajtáknál a csöves virágok barnák, a nyelves virágok napsárgák. Az újabb nemesítésű hibridek virágai már nem csak margarétaszerűek, hanem krizantém vagy tömött pom-pom formájúak is lehetnek, s a hagyományos nap-sárga szín mellett krémszínben, sötétbordóban vagy narancsszínben is pompázhatnak.
Napfény és melegigényes növény. Tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő talajba ültessük. Közepes vízigényű, de tartós aszály esetén kicsit több öntözést igényel. A magasabb fajták virágágyi háttérnövényként, térelválasztóként vagy szoliterként alkalmazhatók,  az alacsonyabb fajták a virágágyak előterébe, nagyobb cserépbe, teraszedénybe is ültethetők. Hagyományos parasztkertek kedvelt vágott virága.
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2020-07-27 14:31 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése